pedicure DordrechtDe pedicure bij u aan
huis in Dordrecht

06-12129815


provoet

Lid van brancheorganisatie Provoet


provoet

Lid van
brancheorganisatie Provoet

Lid van Provoet

Ik heb een schimmelnagel

Een schimmelinfectie kan aan de huid en nagels van handen of voeten voorkomen. Bij de voetnagels begint het vaak bij de grote teen en als er geen behandeling plaatsvindt worden al snel de andere nagels ook aangetast.


U herkent een schimmelnagel aan de volgende kenmerken:

• Een verkleuring van één of meerdere witte of gele nagels in een geelbruine nagelkleur.

• Als de nagel enige tijd al is aangetast, dan is deze verdikt, wordt hobbelig en brokkelig.

• In het ernstige geval kan de nagel geheel of gedeeltelijk loslaten.

• Vaak valt dit samen met een voetschimmel tussen de tenen ("zwemmerseczeem") met pijnlijke kloofjes tot gevolg.

• Pijn of jeuk rondom de nagel.


Het is dus belangrijk om in een vroeg stadium dit goed aan te pakken. In het ernstigste geval moet u een huisarts raadplegen voor schimmeldodende medicijnen (met de nodige bijwerkingen). Dit kunt u voorkomen.


Advies

Bij een vermoedelijke schimmelnagel adviseer ik u contact met mij op te nemen. Bij een consult zal ik uw nagels onderzoeken, de ernst beoordelen en zo nodig een behandelplan met u afspreken. In ernstige gevallen is het helaas niet mogelijk de schimmel definitief te verwijderen, maar kan ik alleen de symptomen voor u verzachten.


Ik heb een tinctuur of crème voorhanden en een schimmeldodend middel voor in uw schoenen. Het vergt veel discipline van u, maar als u dit lange tijd consequent volhoud, dan zal de schimmel met dit middel verdwijnen. Als uw nagels al verder zijn aangetast, dan zal ik ook de nagels ook frezen, waardoor deze minder dik en hobbelig zijn.